Op de plank

2015: Het Onverklaarbare

facebook:
twitter:
Het Onverklaarbare
@onverklaarbare
website:
mail:
www.hetonverklaarbare.nl
redactie@hetonverklaarbare.nl

2013: Kinderboeken// Fred, de bejaardenjager
Vier bejaarden zijn er helemaal klaar mee dat hun leven gedomineerd wordt door de zorginstellingen in Amsterdam waarin ze verblijven en besluiten terug te gaan naar de wijk waar ze zijn geboren en opgegroeid. Het is niet de eerste keer dat ze dit ondernemen maar dit keer lukt het en pakken ze hun oude, vertrouwde leventje weer op. Hun avonturen komen pas echt op gang als er wordt besloten drastische middelen in te zetten om ze terug te vinden: Fred.

2012: Filmscripts// Jilla: Vlucht van een Vlinder
jilla 08 schets
Twee meisjes van 16 jaar, staren angstig voor zich uit. Ze staan op een houten vlonder. Voor hen staan joelende, schreeuwende mensen die toekijken. Een gemaskerde man nadert.

Jilla is een zestienjarig meisje uit Iran. Ze komt uit een orthodox moslim gezin en leeft volgens strenge normen en waarden. Buitenshuis is ze gesluierd, alleen haar gezicht en handen zijn ontbloot, de rest van haar lichaam is bedekt. Het gezin bestaat uit de vader, moeder, zoon Kamran en dochter Jilla. Ze zijn een traditioneel gezin, waar vader de touwtjes in handen heeft. Kamran is een onzekere, impopulaire jongen. Hij werkt in het witgoedbedrijf van zijn vader. Na zijn werk, is hij zijn brommer, zijn grote trots, aan het oppimpen om indruk mee te kunnen gaan maken. De mooie Jilla is de jongste en wordt erg beschermd opgevoed. Jilla is een introvert meisje en een eenling op school. Zij houdt van lezen en trekt zich graag terug in de wereld van de Griekse mythologie. Op het moment begint ze aan het verhaal van Eros en Psyche. Tijdens de busrit naar huis, begint Jilla aan het verhaal.